download

Jedinstveni novitet u svijetu estetike lica: nagrađivani proizvod Profhilo za remodeliranje i zatezanje kože
Nakon 20- te godine naša koža počinje svake godine gubiti 1% kolagena . Ta promjena posljedica je kronološkog starenja ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima.
Rezultate tog procesa najprije ćemo primijetiti na licu – vidjeti ćemo da nam je koža postala tanja, suha i manje elastična. S vremenom ćemo primijetiti i pojavu bora.
Ključnu ulogu u gubitku ili održavanju tonusa i vlažnosti kože igraju fibroblasti ,hijaluronska kiselina, elastin, kolagen, masne stanice. Oni su stalno prisutni u međusobnim interakcijama i njih polagani ali kontinuirani gubitak dovodi našu kožu do starenja.
Već dugi niz godina području estetske dermatologije postoje brojni postupci i pripravci koji imaju isti cilj: vratiti volumen, vlagu i kolagen koži kako bi koža ponovno izgledala zategnuta, sjajna i meka.
Početkom 2015 estetska dermatologija dobila je još jednog člana- Profhilo.
On se razlikuje od svih do sada poznatih preparata: on je kombinacija hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine i mehanizam djelovanja mu nije postizanje volumena u području injiciranja, već se polako širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije i stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva, stimulira povećanje masnih stanica i hidrira kožu sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline ( 64 mg/2 ml).
Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling.
Kako se koristi Profhilo?
Profhilo se injicira takozvanom BAP tehnikom ( Bio Aestetic Points) na način da se na svakoj strani odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima ćemo injektirati preparat. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2 ml Profhilo. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Nakon toga biti će potrebno ponavljati tretmane 1-2 x godišnje ( potreba se određuje za svaku pacijenticu posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima).
Učinak preparat počinje biti vidljiv nakon 1-2 tjedana nakon prve aplikacije sa potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo.
Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegovo mjesto je negdje između, no on ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. I to je način na koji Profhilo tretira bore. Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdravi i sjajan izgled kože cijelog lica ili vrata ( ovisno o regiji koja se tretira).
Profhilo bi se mogao nabolje opisati kao bio- revitalizator, bio- stimulator, bio – rejuvenator i on mogao bi se nazvati predvodnikom i sudionikom novog smjera u estetskoj medicini.
Tretman preparatom Profhilo možete učiniti u Poliklinici Hilarus. Savjetujem prethodnu besplatnu konzultaciju.
Dr. Tanja Vrčić
Specijalist dermatovenerologije