download

PROFHILO

Profhilo – novi član u obitelji estetske dermatologije.

Promjene na našoj koži posljedica  su kronološkog starenja ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima. S vremenom primjećujemo da nam je koža postala  tanja, suha, manje elastična i primjećujemo pojavu bora. To se događa zbog postupnog  ali kontinuiranog  smanjenja biosinteze izvanstanične  tvari  od strane stanica u koži- fibroblasta . Na taj način  dolazi do gubika  kolagena, elastina i hijaluronske kiseline koji koži daju elastičnost, tonus i čvrstoću.

Većina postupaka u estetskoj dermatologiji žele djelovati na opisane  faktore koji dovode do nepovoljnih  promjena u dermisu.  Dermalnim filerima nadoknaditi ćemo volumen tkiva na mjestima injiciranja prizvoda, mezoterapijskim  koktelima i „skinboosterima“ poboljšati ćemo teksturu kože i dubinski je hidrirati, metodom „microneedlinga „ aktivirati ćemo fibroblaste na lučenje novog kolagena. To su sve vrlo vrijedne metode kojima želimo očuvati izgled naše kože kako bi koža ponovno izgledala zategnuta, sjajna i meka.

Početkom 2015. u obitelji estetske dermatologije  pojavio se novi drugačiji član- Profhilo.

PROFHILO  se razlikuje od svih do sada poznatih preparata i djeluje po konceptu HIDROLIFTING-a:  kombinacija  je hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne mase izrazite čistoće i vrhunske kvalitete koje  s jedne strane hidriraju  kožu a s druge strane koži donose efekt zatezanja i podizanja.

Aplikacijom PROFHILO ne postižemo  postizanje volumena u području injiciranja, već postupni učinak u kojem se preparat  integrira u kožu oko mjesta injekcije, ravnomjerno se raspoređuje u koži  hidrira ju  sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline i stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva te stimulira povećanje masnih stanica.

Možemo reći da je Profhilo   jedinstven u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegov rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora, blagi učinak podizanja kože, remodeliranje u  strukturi kože, stimulacija kože da proizvodi vlastiti novi kolagen uz zdravi i sjajan izgled kože  na mjestu primjene ,a  bez učinka povećanja volumena u području aplikacije.

Profhilo se aplicira u područja gdje nalazimo neželjeno opuštenu kožu, najčešće je to koža srednjeg i donjeg lica, vrat , unutarnja strana nadlaktica i gornji dijelovi šaka.

Profhilo se u područje lica injicira takozvanom BAP tehnikom (Bio Aestetic Points) na način da se na svakoj strani lica odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima ćemo injektirati preparat. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2 ml Profhilo u ukupno 10 uboda.

Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon 1-2 tjedana nakon prve aplikacije sa potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo.

Nakon toga idealno  je ponavljati tretmane 1-2 x godišnje.

Prije tretmana preparatom Profhilo potrebno je učiniti pregled kako bi se isključile kontraindikacije za provođenje postupka te kako bi pacijent  bio upoznat s mogućim nuspojavama.